top of page
Søk

Høst-info fra styret...


Da nærmer vinteren seg landsdelen...Noen netter med kuldegrader og isete veier i forrige uke fremskyndet omlegging til vinterhjul på bilen for enkelte av oss.

Sist søndag presenterte seg imidlertid som en fortreffelig høstdag, med østavind og flotte muligheter for høstseilas... for oss som kan, og liker det. En runde fra Sjursvika, inn Stjørnfjorden og med runding av Håøya på styrbord side, rom slør og lens langs Ottersbo og Austrått med en sving innom Brekstad havn og kurs rett mot Agdenes og Sjursvika i siste legg, motstrøm rundt Agdeneset som ga avdrift ubehagelig nær fyrlykta i det fokus ble flyttet til fotografering av skarver i stigetrinnene mot lyset...

Dette ble en 5 timers flott opplevelse av nærområdet, i vekslingen mellom klart vann, blå himmel og høstkledt landskap.

Nå meldes det om nært forestående storm, årets første høststorm melder sin ankomst på tirsdag. Med retning fra sørvest går den trolig mer langs kysten, men vestfra vil vi nok merke den også i Sjursvika. Da er det på tide å sjekke og justere fortøyninger og å sikre kalesjer og andre mer sår-bare deler av båten, folkens!

Vannet blir snart stengt i havna for denne sesongen. Hittil siste (?) gjestebåt var en seilbåt fra Råkvåg, fra lørdag til søndag. Ellers har Sjursvika vært jevnt besøkt i hele sesongen, både av sjøfarende og gående/kjørende.

Årets vårdugnad ble gjennomført med godt oppmøte - som alltid - og planlagte oppgaver vedr. rydding, rengjøring og vedlikehold ble utført som forutsatt. Deler av bryggeanlegget ble reparert. I løpet av noen dugnadsøkter ble dieselbrygga gjort tilgjengelig med ny platting/leider og flytting av slange etc. Gjestebrygga mot moloen har fått ny fortøyningsrekke.

Ved sesongstart så det ut til at begrensning i bemanning/ betjening gjorde det nødvendig å begrense tilgang til slippen og dieselfylling kun til foreningens medlemmer. Dette viste seg å være et unødvendig strengt regime, ettersom Kjell Nebb og andre ildsjeler har stilt opp og gi muligheten der det var et ønske og behov.

Søndagskafeen har også vært gjennomført som planlagt, ikke minst fordi vi har hatt et fint samarbeid med Hilde Sivertsvik. Hun initierte og gjennomførte også en vellykket rekeaften på slutten av september, for å gi et sosialt og hyggelig tilbud for alle som ønsket i Sjursvika.

Båtforeningen har også hatt tradisjon for sjømatkveld i begynnelsen av november. Når det gjelder årets arrangement, er vi litt usikker på om det er grunnlag for dette etter overnevnte.

I den sammenheng vil vi lodde stemningen, og foreslå en sjømatkveld lørdag 2.november, alternativt den 9.november. I tillegg må vi hermed forespørre blant medlemmene om interesserte som kan/vil ta ansvar for arrangementet.

Vi ber derfor om medlemmenes påmelding for dette innen lørdag 26. oktober.

Fra styret blir det etter hvert, sendt informasjon vedr. plassregistrering etc, hvor vi anmoder medlemmene om hjelp til å få best mulig database.

Mvh Steinar Uddu styreleder

62 visninger

Siste innlegg

Se alle

Sjursvika Båtforening

bottom of page