top of page
Søk

'Indian summer' fortsetter !!


Høytrykk gir langvarig godværsperiode i Trøndelag

Årsaken til godværet ligger sørøst for Norge hvor et høytrykk er i ferd med å bygge seg opp over Sør-Sverige. Høytrykket vil etter hvert bevege seg sørøstover, mot Østersjøen og Finland.

I helgen vil høytrykket få en perfekt posisjon for Trøndelag og Midt-Norge. Et høytrykk over Finland er en godværsgaranti for

våre kanter av landet!

25 grader i helgen

Det vises på temperaturprognosene. Det ligger an til en av de varmeste dagene i hele sommer på lørdag med temperaturer et godt stykke over 25 grader de varmeste stedene.

Dette er første gang i sommer det bygger seg opp et solid høytrykk over deler av Norge. Prognosene viser at dette er et blokkerende høytrykk, det vil si et høytrykk som stenger ute lavtrykkene som kommer inn mot kysten med nedbør og vind.

Det er først og fremt Midt-og Nord-Norge som får nyte godt av godværet. Lenger sør blir det våtere vær igjen i neste uke.

Godværet fortsetter hele neste uke

Ifølge de siste prognosene flytter høytrykket seg nordøstover i løpet av helgen, men senteret beveger seg mer sørvestover igjen i neste uke, noe som betyr godvær store deler av neste uke.

Det er utrygt for enkelte regnbyger lengst sør i Trøndelag søndag og mandag, ellers blir det for det meste pent vær og temperaturer over 20 grader.

Ut fra prognosene ser det dermed ut til at landsdelen får den lengste perioden med sol og 20-gradersdager i hele sommer den neste uken.

Ifølge 15 dagersvarselet fra amerikanske Accu Weather varer varmebølgen til og med neste helg.

4 visninger

Siste innlegg

Se alle

Sjursvika Båtforening

bottom of page